Resepi dari HaSue@MyR
Bahan:-
8 keping roti (buang kulit tepinya)
serikaya secukupnya
2 cawan tepung gandum
2 1/2 cawan air
2 cm (1 sudu besar) marjerin
1 sudu kecil garam
sedikit gula (supaya gorengan sedikit berkilat)
sedikit pewarna kuning
Cara Memasak:-
Di dalam bekas satukan tepung bersama marjerin, garam dan gula. Bancuh dengan air dan kacau dengan whisk, masukkan pewarna kuning, gaul rata dan ketepikan.
Ambil 2 keping roti dan intikan dengan serikaya dan potong kepada 4 bahagian.
Panaskan minyak di dalam kuali untuk menggoreng.
Celupkan roti tadi ke dalam adunan teung dan goreng sehingga keperangan. Balik-balikkan selalu (kalau lagi garing, lebih rangup dan sedap!)
Bahan:-
8 keping roti (buang kulit tepinya)
serikaya secukupnya
2 cawan tepung gandum
2 1/2 cawan air
2 cm (1 sudu besar) marjerin
1 sudu kecil garam
sedikit gula (supaya gorengan sedikit berkilat)
sedikit pewarna kuning
Cara Memasak:-
Di dalam bekas satukan tepung bersama marjerin, garam dan gula. Bancuh dengan air dan kacau dengan whisk, masukkan pewarna kuning, gaul rata dan ketepikan.
Ambil 2 keping roti dan intikan dengan serikaya dan potong kepada 4 bahagian.
Panaskan minyak di dalam kuali untuk menggoreng.
Celupkan roti tadi ke dalam adunan teung dan goreng sehingga keperangan. Balik-balikkan selalu (kalau lagi garing, lebih rangup dan sedap!)
No comments:
Post a Comment