Klik-klik ajerr

Wednesday, May 30, 2012

CUTI-CUTI LUMUT & PANGKOR 2012

 dengan lafaz bismillahhirahmanirrahim meh aku baru nak story pasal cuti2 lumut & pangkor pada cuti buruh aritu..uisssshhhh giler lama terperam sume gambor2 ni..xde mood + xde masa nak berblogging...ni barula mood blogging tu datang sikit2...buat bw jer tapi xde drop komen pun...ntahle skang ni mood nak berblogg amatlah kedaungggg...rasa nak tutup jer blog ni tapi sayangle plak rasa walaupun x ramai yg berkunjung ke sini sekurang-kurangnya inilah yg boleh dijadikan kenangan utk diri sendiri...

nak dijadikan cerita cuti buruh awal bulan Mei aritu kan panjang sikit..makanya asben pun ajak la gi bercuti kat pangkor..lagipun dah lama rasanya kami berdua tak bercuti camni...kebetulan plak masa kami pegi tu ada Pesta Laut kat lumut..memang meriah sungguh...gerai2 punya la banyak...orang jgn cakap le memang ramai gilerrr..parking pun susah nak dapat...maka asben pun decide utk bermalam kat lumut dulu pastu esok pagi2 nya baru bergerak ke pangkor..aku ok jer sebab booking hotel kat pangkor pun utk hari esoknya...maka bermalamlah kami dipekan lumut ...so malam tu dptla kami jalan2 kat pesta tu sambil tengok konsert...
merenung Pulau Pangkor nun di sana....
yeahhhh...Pulau Pangkor tunggguuu kedatangankuuu...
kat lumut kami dok hotel bajet jer sebab x plan pun nak overnight kat lumut....tu pun nasib dpt bilik yer sebab sume hotel penuh...alhamdulilah kami tak jenuh melilau cari hotel sebab terus dpt bilik kat sini..walaupun hotel bajet tapi sangat selesa untuk membersihkan diri + tidur..tempat pun sangat strategik sebab di tengah2 pekan lumut..pendek kata kalau nak stay kat lumut lagi pasni aku memang cari hotel ni la sebab biliknya selesa + bersih..memang puashati kalau setakat nak tidor jer kan...keta pun kami parking kat depan hotel jer..dari bilik pun dah bole nampak keta..so xdela risau sangat...depan hotel ni pun ada cafe..yg penuhnya mat salleh jela sampai ke pagi sebab ada serve alkohol kat situ...tempat sangat strategik sebab kami jalan kaki jer dari hotel gi jenjalan kat pesta laut tu...bila dah masuk bilik pun leh dengar lagi suara org nyanyi kat konsert tu....
gerai2 jualan yg menjual mcm2 barang...rambang mata nengoknyaaa....sume nak beli....
kebetulan mlm tu ada mcm2 showla plak..kami pun dok melepak sama nengok konsert budak2 AF jer pun..

kat gerai pameran TLDM...
satu jela aku notice kat lumut ni bnyknya cik lalattt...nak minum pun susah tu pasai aku tutup ngan tisu..sume tmpt pun aku tengok camtu gak..patutnya diaorng kena jaga la sebab ni tempat pelancongan kan...mat salleh pun ramai gak aku tengok dtg sini sebagai transit sebelum ke Pangkor..tapi aku agak jugak sebab kat sini kan banyak jual ikan2 kering, sotong kering bagai tu pasai cik lalat sukaa kot...hati2 yer bila anda ingin makan di sini pastikan makanan anda tidak berkongsi makanan dan minumum bersama cik lalat..kui..kui.kui...

kena makan cepat2 sebelum cik lalat pun makan sama...rimasss akak tauu nak kena berperang ngan cik lalattt..aku ingat kat kedai makan area2 jeti tu jer bnyk lalat rupanya esok pagi kitaorng gi breakfast kat kedai mamak yg jauh sikit dari pekan tu pun ada lalat gak..kesimpulannya cik lalat memang berleluasa di pekan Lumut nih....

yeeeyyy...I'm ready to Pangkorrr...
jom kita naik ferry..lalalala...
welcome tu Pulau Pangkorr...cantik dah jeti Pangkor ni...ada kopitiam lagi kat situ...penuh mat salleh jer...
seperti biasa bila sampai di Pangkor jangan risau pasal transport yer sebab van berwarna pink sedia menanti  kedatangan anda bersama  pak supirnya..sebut saja mau ke mana pasti anda sampai ke destinasi yang dituju jangan pandang sebelah mata yer sebab kenderaan berwarna pink ini  sangat-sangat  fofular di sini yerrr....jom kita ke Coral Bay Resort...

1 comment:

NuRKaSiH aTieQaH said...

Iqa singgah sini.
Lama tak menjenguk blog kak haizan.
Wah bestnya pergi bercuti.

(^_~)